Hotell i Göteborg

Göteborg är landet andra största stad. Här bor över 500 000 invånare. Staden ligger på västkusten vid Göta älvs mynning. I staden finns många sevärdheter: Liseberg, Operan, Feskekörka och Ostindienfararen, för att bara nämna några. Staden har ett stort utbud av kultur och nöje. Två stora attraktioner sommartid är Gothia Cup i juni och Way Out West i augusti. Då vallfärdar folk till staden. Ska du boka ett hotellrum under den här tiden, då gäller det att vara ute i god tid. Annars finns hotell i alla prisklasser. De mest exklusiva hotellen ligger centralt och i närheten av Avenyn.

Om du letar efter hotell i Göteborg så ska du veta att det finns ett mycket brett utbud. De flesta stora hotellkedjor finns här, men det finns också möjlighet att boka in sig på lite mindre familjeägda hotell. Det kanske mest kända hotellet i Göteborg är Hotell Gothia Tower. Den enorma byggnaden som du hittar mitt i centrala delen av Göteborg, rymmer hela 704 rum. Härifrån har du nära till hamnen, Liseberg och många av övriga sevärdheterna. Ett tips är att åka upp till deras restaurang Heaven 23 och äta deras rälsmörgås som de påstår är dem bästa i Sverige!

I en ståtlig byggnad från 1800-talets slut ligger hotell Tidbloms. Närheten till Gamlestads väverier och de övriga historiska husen gör att atmosfären här är ganska spännande. Hotellet har 42 rum och genomgick en omgripande renovering för några år sedan. Kvarteret Olskroken är lugnt, men det är ändå nära till centrum.

Ytterligare ett fint hotell, än mer centralt beläget, är hotell Eggers vid Drottningtorget. Även här är de historiska miljöerna påtagliga, då hotellet är byggt på den gamla stadsmurens avlagringar. Redan på 1850-talet fanns ett hotell här, men Hotell Eggers invigdes i sin nuvarande form år 1894. Numera är hotellet fyrstjärnigt och har 69 rum med skiftande standard.

Om du gillar hamnen och hamnliv, så kan Novotel Hotell vara något för dig. Hotellet är beläget precis vid hamninloppet. Du tar dig enkelt genom staden med spårvagn eller turbåt härigrån. Det tar bara en kvart till centralen med spårvagn. Hotellet har rymliga rum med tillgång till bredbandsuppkoppling. Här finns också en restaurang med tjusig utsikt över vattnet. Hotellets lokaler var tidigare Carnegies gamla porterbryggeri, vilket gör boendemiljön extra intressant.