Hotell i Malmö

Malmö stad och dess omgivningar växer så det knakar. För bara några år sedan var Malmö inte alls någon utpräglad turiststad. Staden stod då i skuggan av det mindre Lund, som faktiskt hade fler besökare än Malmö per år. Men med Öresundsbron så har förutsättningar förändrats och staden har fått ett rejält uppsving. Det gör att allt fler företag och kulturevenemang hittar hit. Staden har också över 600 restauranger och caféer. Sevärdheter finns bland annat i Turning Turso och Malmöhus Slott.

De flesta stora hotellkedjor finns nu representerade i Malmö. Kommer du till Trianglen så märker du att det är omöjligt att undgå den stora skyskrapan so markerar Hiltons närvaro i staden. Andra stora kedjor är Elite och Radisson, vilka ligger vid Gustav Adolfs Torg. Ett rymligt hotell är även hotell Savoy som du hittar på den mycket trafikerade Amiralsgatan. Amiralsgatan är en vacker gata som löper över en stor del av Malmö och i anslutning till den så ligger flera hotell.

Vid Lilla Torg hittar du många små mysiga caféer och pubar. Här kan man även bo. Vid torget ligger exempelvis Hotell Mäster Johan som år 1991 belönades med Malmös stadsbyggnadspris. Hotellet är således både modernt och stilmedvetet. Den finns 69 rum utrustade med en del lyxiga inredningsdetaljer. Hotellet har bemanning dygnet runt.

I södra Malmö ligger kvarteret Jägersro. Förutom den kända travbanan med samma namn finns här även hotell Jägersro. Hotellet byggdes redan 1991 och dess planlösning och arkitektur avviker från de vanliga. Från alla rum har man utsikt mot den sköna trädgården som omgärdar byggnaden. Hotellet ligger i ett lugnt område med anslutning till E6:an. I relaxavdelnigen kan du spela dart,biljard eller bada bastu.