Hotell i Stockholm

Vår kungliga huvudstad har naturligtvis många hotell att välja bland. Ditt val påverkas självfallet av många faktorer såsom pris, läge och konferensmöjligheter med mera. De flesta hotellen ligger i de centrala stadsdelarna – av den enkla anledning att det är här som flest människor rör sig och verkar. Det finns dock även en del hotell som ligger lite mer i stadens ytterområden, så du behöver inte drabbas av panik om du har tänkt dig att förlägga ditt boende i närheten av dit du vill ta dig på dagtid.

Naturligtvis finns alla de tunga hotellkedjorna såsom Hilton, Elite, Radisson och representerade i staden. Utmärkande för dem är att de är mycket centralt belägna och förhållandevis dyra. I Stockholm finns även de berömda hotell Sheraton och Grand Hotell – två femstjärniga hotell med ett mycket gott internationellt rykte.

Stockholms stadsdelar har alla sin olika charm och prägel. Östermalm ligger centralt och avgränsas bland annat av de berömda gatorna Strandvägen och Birger Jarlsgatan. Området är lugnt och fridfullt och präglas av historiska minnesmärken och sköna parker. Här hittar du flera bra hotell såsom Clairon Hotell Karlaplan, Hotell Wellington och Hotell Tapto. Samtliga dessa hotell är fyrstjärniga och erbjuder mycket bra service.

I Gamla Stan finns flera hotell. Många turister spenderar en stor del av sin Stockholmsvistelse här får att få chansen att insupa den speciella atmosfär som råder här. Hotellen är därför ofta fullbokade sp det gäller att vara ute i god tid om du vill ha tag på ett rum.

Best hotell är ett charmigt hotell som trots sitt namn har mer karaktär av ett vandrarhem.  De har 40 bäddar som ofta är fullbelagda. Hotell Reisen är Gamla Stans enda femstjärniga hotell. Ifrån vissa av hotellets rum har du en fin utsikt över stadens hamninlopp.  Hotell Lady Hamilton ligger på brinkkyrkokullen i närheten av det kungliga slottet. Ett fint hotell med närhet till historiska miljöer.

Vilket hotell du än väljer i Stockholm så hoppas vi att du får en mycket angenäm vistelse i denna vackra stad.