Resa inom Sverige

Norrlands kustDet finns gott om fina resmål inom Sverige och tack vare vårt avlånga land så får vi uppleva olika landskap och vyer. Från Norrlands fjäll och djupa dalar till Skånes platta landskap med gula rapsfält. Vi har mycket att uppleva och många ställen att besöka, och när valmöjligheterna är så många är det bra att ha koll på vad som erbjuds där ute i toppklass.

Norra och mellersta Sverige

I norra Sverige finns där gott om utrymme för att äventyra och vandra. Man kan ta en promenad på fjället eller uppleva midnattssolen som lyser starkt hela dygnet. För den som gillar fiske och jakt är Norrland ett klart resmål. Ner mot Hälsingland och Dalarna får man inte missa dem djupa barrskogarna som täcker landskapet. Här finns också gott om natur och upplevelser som riktar sig mot den som söker lugnet. Ut mot kusten finner du städer som Gävle, Sundsvall och Hudiksvall där det bjuds på många fina badstränder mot havet och samtidigt stadslivet för den som också vill shoppa.

Södra Sverige

I Södra Sverige är den mest besökta delen i Sverige, här bjuds också på många olika variationer av landskap och aktiviteter. Visby är ett självklart val för svenskarna att besöka då ön påminner mer om en ö i medelhavet än i Sverige på sommaren. Dessutom lockar historia som ett turistmål, medeltidsveckor och Astrid Lindgren vandringar är de populäraste besöken. Men det finns fler platser att besöka i södra Sverige och Göteborgs skärgård är helt klart underskattat och hela området på västkusten är absolut värt att besöka. När man reser igenom Halland är det helt klart värt att besöka Ästad Gård där det bjuds på högklassig mat och boende. Läs mer på www.astadgard.se/.